HH silta 1920x600

Mökkilomaa á la Honkaniemen Huvilat

Vapaus arjesta, aikatauluista ja pakoista.
Huvila järven rannalla puhtaassa luonnossa.

Yksin, kaksin, perheen kesken tai ystäväporukalla.
Omaa rauhaa, yhdessä oloa, näkemistä, kokemista ja tapahtumia.

Lekottelua, liikuntaa ja aktiviteetteja.
Aamusauna, yökahvi, mansikkakakku, takkailta, juhlapöytä, auringonnousu, taidenäyttely, pulkkamäki, käenkukunta, kanttarellimuhennos, ostosretki, tähtitaivas, kuutamosoutu, onkiahven, konsertti, tikanheitto, teatteriesitys, hidas herääminen, kiireetön aamiainen.

Kesän vihreä yltäkylläisyys, syksyn hehku, talven rauha ja hiljaisuus, kevään ensimmäinen leskenlehti ja lintujen äänet keväisenä aamuna.

Honkaniemen Huvilat ovat hyvin varustettuja ja mukavia, sillä haluamme, että voit keskittyä nauttimaan lomastasi. Jokainen huvila on omanlaisensa luontoympäristöineen, maisemineen ja tunnelmineen.

Huvilamme sijaitsevat Mäntyharjun ja Pertunmaan suosituissa mökkikunnissa eteläisessä Savossa. Olemme antaneet niille nimet ympäröivän puuston mukaan. Pertunmaan huvilat – Villa Tilia (lehmus), Villa Populus (haapa) ja Niinimökki – sijaitsevat Peruveden rannalla. Mäntyharjun huvilat Villa Betula (koivu) ja Villa Salix (paju) sijaitsevat Pyhäjärven rannalla. Molemmat ovat suuria, kirkasvetisiä ja kalaisia järviä.

Huvilat sijaitsevat siten, että lomaillessasi suuremman seurueen kanssa, voit vuokrata käyttöösi vaikka kaikki kolme Peruveden huvilaa tai molemmat Pyhäveden huvilat. 
Kauppa- ja ravintolapalvelut löytyvät vain varttitunnin automatkan päässä. Tunnin ajomatkan säteellä löytyy ohjattuja luonto- ja liikunta-aktiviteetteja sekä kulttuurielämyksiä, nähtävyyksiä, tapahtumia ja ostosmahdollisuuksia hyvin monenlaiseen makuun ja tarpeeseen ympäri vuoden.

Honkaniemen Huviloilta käsin voit viettää lomasi mielihalujesi, harrastustesi ja kiinnostustesi mukaan. Talvi-iltana voit käpertyä mukavasti takan ääreen kirjan pariin ja kesällä antaa laineiden liplatuksen säestää lukemista rantalaiturilla. Marraskuisena iltana tähtikirkkaan taivaan alla voit antaa kylpypaljun lämpimän veden rentouttaa kropan jännityksiä ja aamulla saat nukkua niin pitkään kuin nukuttaa. Lomalla on lupa olla ja laiskotella, rentoutua ja kerätä voimia. Ja sitten kun siltä tuntuu, aktiivisuuteen on mahdollisuuksia vaikka millä mitalla.

 • Luontoon pääset heti huviloiden ovelta. Meiltä voit vuokrata käyttöösi polkupyöriä tai lumikengät.
 • Repoveden kansallispuistoon pääset vajaassa tunnissa. Voit liikkua siellä omalla porukalla tai osallistua ohjatusti vaikka patikka- tai melontaretkille. Paikka on henkeäsalpaava.
 • Peruvesi ja Pyhävesi ovat kalaisia järviä. Koskikalastamaan pääset jo läheisellä Miekankoskella. 
 • Honkaniemen Huviloilta käsin voit viettää lomaasi golfaten, ratsastaen, kalastaen tai monenlaista muuta liikuntaa harrastaen. 
 • Mäntyharjun keskustassa voit tutusta kesäisin Taidekeskus Salmelan näyttelyihin, käydä konserteissa Mäntyharjun kirkossa tai pistäytyä kesäteattereissa.
 • Mikkelissä voit kuunnella maailmanluokan tähtiä Valeri Gergijevin johdolla Musiikkijuhlien konserteissa heinäkuussa, katsoa loistokasta balettia Savcor Ballet -tapahtumissa syksyllä ja keväällä tai seurata harrastajateatteritapahtumaa tammikuussa.
 • Lasten kanssa voi tehdä päiväretken Mikkelin Visulahteen, Kouvolan Tykkimäelle tai Punkaharjun Kesämaahan.
 • Mikkelin Rantakeitaaseen pääset uimaan ja kylpemään kolmessa vartissa.
 • Savonlinnaan ja oopperajuhlille ennätät parissa tunnissa.
 • Heinäkuussa voit ihastella muutaman kymmenentuhannen muun katsojan kanssa maailman huippuravureita St. Michel –ravitapahtumassa, jossa syntyy kovia aikoja huippunopean radan ansiosta.
 • Talvella voit lasketella Hartolan Purnuvuorella, Mikkelin Tornimäellä tai Lahden Messilässä.
 • Voit kokata itse huvilassa tai grillata ulkosalla. Voit  syödä myös lähialueen ravintoloissa, joista Pertunmaan Kuortin ABC-liikenneaseman kahvila- ja ravintola on auki läpi yön.
 • Mahdollisuuksia shoppariluun löytyy runsaasti Kuortissa, Pertunmaan keskustassa, Mäntyharjulla, Mikkelissä ja Heinolassa.
 • Poikkeamalla pienemmille teille voittehdä ympäristöretkiä. Kyläteiden varsilta voi löytyä vielä  perinteistä maalaismaisemaa  peltoineen, niittyineen, laitumineen, maataloineen ja pienine mummonmökkeineen. Hyvällä tuurilla voi nähdä myös lehmiä, hevosia tai lampaita laiduntamassa.  

Saat enemmän tietoa näkemisen, tekemisen ja kokemisen mahdollisuuksistasi Honkaniemen Huviloilla tuonempana sivuillamme. Aatto on juhlista jaloin, sanotaan. Myös loman odotus on ihanaa ja lomanautintoa voi kasvattaa suunnittelemalla tekemisiä etukäteen.

HH LOGO bw 50